Pažitka
Název:

Raw mrkvový dort


Raw mrkvový dort


Ingredience:
Těsto:
rozmixované RAW ovesné vločky2 hrnky
velká šťavnatá mrkev4 ks
datle2 hrnky
vlašské ořechy1 hrnek
med3 lžíce
sůl špetka
skořice2 lžíce
rozinky dle chuti
kokosový olej1 lžíce
Poleva:
kešu ořechy (nechte namočené předem na cca 4 hodiny ve vodě)2 hrnky
citronová šťáva2 lžíce
kokosový olej2 lžíce
javorový sirup nebo med dle chuti
Postup přípravy:

Jednou v životě jsem pekla mrkvový dort a dopadl katastrofálně. Proto jsem se rozhodla dát mu ještě jednu šanci. Tentokrát Vás ale žádné pečení nečeká. Dort je totiž celý ve stylu RAW a proto stačí všechny suroviny jen rozmixovat a máte hotovo. Jeho chuť je prostě dokonalá a kdo jednou ochutná, ten si ho zamiluje navždy.

Mrkev nakrájejte na menší kousky, vhoďte do mixéru a spolu s datlemi a vlašskými ořechy vše rozmixujte na co nejjemnější hmotu. Přidejte ostatní suroviny a pořádně je spolu smíchejte. Polevu vyrobíme rozmixováním kešu ořechů (bez vody), citronové šťávy a kokosového oleje. Podle potřeby můžete přidat i trochu vody tak, aby byla poleva co nejjemnější. Dochutíme javorovým sirupem nebo medem. Teď záleží, jak chcete mít dort vysoký. Já jsem ho tvarovala bez formy pouze na pečícím papíru. Těsto jsem si rozdělila na tři části. První (větší) část těsta jsem "naplácala" na pečící papír a vytvarovala do kruhu. Mrkvovou vrstvu potřete kešu polevou i ze stran. Stejně pak pokračujte i s ostatními vrstvami dortu. Nakonec vše pokryjte zbylou polevou a uhlaďte. Dort necháme přes noc zatuhnout v lednici a druhý den máme hotovo.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno