Pažitka
Název:

RAW naklíčená čočka s kysaným zelím

raw


RAW naklíčená čočka s kysaným zelím


Ingredience:
Ingredience:
mrkev2 ks
rukola2 hrsti
červené kysané zelí2 vrchovaté lžíce
naklíčená čočka4 vrchovaté lžíce
odmočená a propláchnutá / naklíčená pohanka4 lžíce
citronová šťáva1 lžíce
tamari sojová omáčka v RAW kvalitě1 lžička
čerstvě mletý pepř špetka
naklíčené mungo, vlašské a kešu ořechy na posypání
Postup přípravy:

Všichni, co jedí trochu jinak, to znají. Výlet = zásoba jídla s sebou. A tak vždy přemýšlím, co zvolit. Nápad na uvařené jídlo, které bychom stejně jedli studené, většinou padá jako první. Vylučovací metodou pak zbyde buď těstovinový nebo nějaký živý RAW salát. A tentokrát to padlo na RAW variantu.

Možná se vám bude zdát, že je to samá zelenina a že se toho člověk nemůže najíst. Opak je ale pravdou. Dokážu si to vysvětlit pouze tak, že tělo cítí, o jak moc koncentrované potraviny se jedná a samo usoudí, že víc živin už nepotřebuje. Po takovémto salátku se vždy cítím nabitá energií a vznáším se jako pírko. 

Červené kysané zelí dá salátu ten pravý říz. Ale nezoufejte, pokud doma kysané zelí nemáte, můžete s klidem nahradit jakoukoliv kvašenou zeleninou. Domácí kysané zelí nedělám, kupuji ozkoušené a výborné Vysocké zelíčko (přísahám, že mi nikdo za tuto reklamu nedal kyblik zelí zdarma :)). Zásoba se ale rychle tenčí a já už budu také spoléhat pouze na vlastní krátce kvašenou zeleninu.  

Další složkou je naklíčená čočka, kterou naklíčíme podle návodu zde. Pohanku stačí nechat přes moc namočenou ve vodě a propláchnout, ale samozřejmě naklíčená pohanka nám dá více. Pokud by měl někdo zájem, postup na klíčení pohanky jsem psala zde. No a pak už jen mrkev, rukola, pepř, citrón a pár kapek sójové omáčky.

Postup:

Mrkev oloupejte a na hrubo nastrouhejte. Rukolu omyjte a nakrájejte na menší kusy. Zelí pokrájejte, aby nebyly jednotlivé kousky příliš dlouhé.

Přidejte naklíčenou čočku, pohanku, citrónovou šťávu, sójovou omáčku, čerstvě namletý pepř a vše důkladně promíchejte.

Rozdělte do misek a posypte naklíčenými mungo fazolkami, vlašskými a kešu ořechy.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Petra Schlesingerová

    zavřít okno