Pažitka
Název:

Rebarborová marmeláda s jablky a mátou


Rebarborová marmeláda s jablky a mátou


Ingredience:
Ingredience:
rebarbora1 kg
jablka4 ks
voda125 ml
třtinový cukr650 g
citron - šťáva z něj1 ks
nasekaná máta2 lžíce
Postup přípravy:

Ještě před rokem jsem si nemyslela, že zrovna já budu dělat domácí marmeládu a světe div se, je tu první vzorek mého snažení. Kamarádka mi dodala požehnané množství rebarbory a já věděla, že jinak než na marmeládu ji nemám šanci zpracovat. Rebarbora je sama o sobě pěkně kyselá, tak jsem zvolila kombinaci s jablky a mátou a musím říci, že to byl moc dobrý nápad. Marmeláda je skvělá a v této fázi už máme jednu celou skleničku spotřebovanou. Příště mám prý udělat z dvojnásobného množství.

Nejprve si oloupeme rebarboru a nakrájíme na menší kousky. Stejně tak si okrájíme jablka a nakrájíme na o něco menší kousky než rebarboru. Rebarboru i jablka vložíme do hrnce, přidáme citrónovou šťávu a vodu a přiveďte k varu.

Za častého míchání vaříme až do změknutí rebarbory a jablka. Přidáme cukr a mícháme, až se cukr úplně rozpustí. Přivedeme směs opět k varu a mícháme až do zhoustnutí. Postupně odstraňujeme pěnu. Na závěr přidáme najemno nasekanou mátu, zamícháme a ihned plníme do vymytých a vypařených sklenic. Naplníme, pořádně uzavřeme a poté otočíme dnem vzhůru a necháme zcela vychladnout. Pak obrátíme zpět.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno