Pažitka
Název:

Řecko-italský ring (slaný koláč)

vegetariánský recept


Řecko-italský ring (slaný koláč)


Ingredience:
Těsto:
polohrubá mouka200 g
hladká mouka150 g
sušené droždí (množství pro 500 g mouky)1 balíček
sůl1 lžička
cukr1 lžička
olej6 lžiček
voda230 ml
Náplň:
lilek2 ks
cuketa1 ks
sýr Fetta200 g
mozzarella100 g
tymián3 lžičky
celá vejce3 ks
sůl špetka
mletý černý pepř špetka
velká cibule2 ks
mléko0,5 dl
Postup přípravy:

Koláč je dobrý teplý (jen tak samotný nebo se zeleninovým salátem), i studený jako večeře nebo pohoštění k vínu a pivu.

Mouky smícháme s ostatními sypkými surovinami, pak přilijeme olej a vodu. vytvoříme kompaktní těsto, poprášíme moukou, přikryjeme je utěrkou a necháme hodinu kynout.

Lilky omyjeme, nakrájíme na centimetrové plátky, nasolíme a necháme hodinu vypotit.

Na oleji opečeme do zlatova nejprve lilky, pak na tenká kolečka pokrájenou cuketu a nakonec do zlatova i na měsíčky nakrájenou cibuli. Směs vychladíme.

V míse smícháme na drobno pokrájené sýry s vajíčkem, mlékem a pepřem, poté osolíme.

Těsto za pomoci trochy hladké mouky vyválíme přímo na plechu vyloženém pečicím papírem do obdélníku). Posypeme je cibulí, pak přidáme cuketu a na kousky (cca 2 x 1 cm) nakrájené lilky. Osolíme a posypeme tymiánem. Pak na zeleninu lžičkou rovnoměrně navrstvíme sýrovou směs. Pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 30 - 40 minut. Pokud začíná těsto během pečení z vrchní strany moc zlátnout, přikryjeme je alobalem.

Vyjmeme z trouby, necháme 5 minut odpočinout a krájíme na porce.

Množství vychází na celý velký plech.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno