Pažitka
Název:

Řecký salát


Řecký salát


Ingredience:
Ingredience:
zralá rajčata2 - 3 ks
okurka1 ks
paprika1 ks
střední červená cibule1 ks
černé olivy hrst
sýr feta200 g
mořská sůl dle chuti
šťáva z citronu dle chuti
kvalitní olej dle potřeby
koření na řecký salát (sušené oregano) dle chuti
lístky čerstvé máty dle chuti
Postup přípravy:

Když si vzpomenu na loňskou dovolenou v řeckém městečku Parga, vždy se mi vybaví řecký salát. I když má Řecko spoustu vynikajících jídel, tento jednoduchý salát je pro mě jedničkou.

Rajčata nakrájíme na klínky, okurku na kostky, papriku na plátky a červenou cibuli na tenká půlkolečka. V misce (talíři) smícháme rajčata, okurku, papriku a černé olivy. Vše zasypeme nakrájenou cibulí.
Na cibuli položíme plátek sýru feta. Salát pokapeme několika kapkami šťávy z citronu a zalijeme dostatečným množstvím olivového oleje (salát se musí v oleji trochu „koupat“).
Nakonec salát jemně posolíme a posypeme kořením. Na talíři dozdobíme čerstvou mátou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno