Pažitka
Název:

Red velvet cheesecake


Red velvet cheesecake


Ingredience:
Korpus:
polotučné mléko250 ml
bílý vinný ocet1 lžíce
hladká mouka200 g
jedlá soda1 lžička
holandské kako1 lžíce
kukuřičný škrob1 lžíce
třtinový cukr200 g
velká vejce2 ks
slunečnicový nebo řepkový olej200 ml
potravinářská tekutá barva - červenácca 2 lžičky
Krém:
sýr Philadelphia625 g
cukr moučka8 - 10 lžic
pro ředění je možné použít smetanu dle potřeby
Postup přípravy:

Barvené dorty a potravinářská barviva moc nemusím. Ale! Chtěla jsem už hrozně dlouho vyzkoušet recept na Red velvet cheesecake, který zkrátka obarvený je a nevím jak a čím jinak barvivo nahradit. S tekutým barvivem jsem pracovala poprvé v životě a toto je také vhodné na rozprašování airbrush. S barvou se pracovalo pohodlně a dobře, je k zakoupení ZDE. Hlavně mě ale v této souvislosti zajímá VAŠE zkušenost s potravinářskými barvivy, používáte je a která? Uvítám veškeré zkušenosti a tipy ohledně toho jak a čím barvit, případně co nejpřírodněji.

2 dortové formy o průměru 15cm  vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. 

V míse si smícháme mléko a vinný ocet, necháme stát. 

V jiné míse smícháme prosátou mouku, kukuřičný škrob, kakao, sodu a cukr. 

Jakmile mléčná směs začne utvářet hrudky, smícháme ji s vejci, olejem a barvivem. Postupně přimícháme také moučnou směs, důkladně promícháme. 

Troubu předehřejeme na 170 st. 

Do každé formy dáme polovinu těsta a dáme péct na 25-30 minut nebo dokud se těsto nelepí na špejli.

Po vyjmutí necháme korpusy zcela vychladnout.

Připravíme si krém - smícháme sýr s cukrem - cca třetina krému půjde dovnitř mezi korpusy. 

Korpusy podélně rozkrojíme a každý namažeme sýrovým krémem, naskládáme je na sebe. 

Nakonec nejvíce krému naneseme nahoru, můžeme použít také cukrářský pytlík. 

Dort necháme před podáváním dobře vychladit v lednici - min. 2 hodiny. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Krejčí

    zavřít okno