Pažitka
Název:

Řepová polévka s mrkví

vegan


Řepová polévka s mrkví


Ingredience:
Ingredience:
velká řepa1 ks
mrkev2 ks
velká cibule1 ks
brambory2 ks
domácí kečup3 lžíce
nové koření dle chuti
celýpepř pár kuliček
bobkový list1 ks
olej trochu
sůl dle chuti
voda
Postup přípravy:

Řepa je v dnešní době zase velké téma, které má pro organismus blahodárné účinky. Však víme....zkusme tedy tuto, dle mě, lahodnou polévku.

Na oleji orestujeme cibulku společně s řepou, mrkví, novým kořením, pepřem a bobkovým listem.
Poměr řepy a mrkve záleží na vás. Když bude víc mrkve, polévka bude více do oranžova, když řepy bude mít sytější červenou barvu. Přidáme brambory, chvíli orestujeme, přidáme pár lžic dobrého kečupu, promícháme, zalijeme vodou a posolíme. Až jsou brambory měkké, polévka by měla být hotová. Pokud je polévka příliš sladká můžeme přidat ještě právě domácí kečup z pravých rajčat a zeleniny. Polévka je výborná s čerstvě mletým pepřem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Monika Kovačičínová

    zavřít okno