Pažitka
Název:

Řepová zelňačka se zázvorem


Řepová zelňačka se zázvorem


Ingredience:
Ingredience:
červené zelí1/2 hlávky
velká červená řepa1 ks
červená cibule2 ks
mletý zázvor2 lžičky
koriandr2 lžičky
vývar1 l
hrubozrnná sůl dle chuti
čtyřbarevný pepř dle chuti
olej dle potřeby
zakysaná smetana dle chuti
nasekané vlašské ořechy dle chuti
Postup přípravy:

V letních dnech nám na oběd mnohdy stačí husté polévky. Chtěla jsem vyzkoušet nějakou novou a tak jsem vyzkoušela kombinaci červené řepy, červeného zelí a voňavého koření, a to koriandru a zázvoru. Tato polévka vás rozhodně zasytí a udělá dobře v bříšku.

Ve vyšším hrnci si rozpálíme olej. Cibule nakrájíme najemno a dáme do hrnce zesklovatět. Pak přidáme koření (zázvor a koriandr), stáhneme plamen a promícháme koření a cibulku. Po chvilce přidáme na menší kousky nakrájené zelí a červenou řepu. Zalijeme vývarem a vaříme cca 35 minut. Tak 10 minut před koncem vaření přidáme najemno nastrouhanou syrovou bramboru a provaříme. Poté si část zeleniny dáme stranou a směs rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme se zbývající částí zeleniny a trochou zakysané smetany a posypeme drcenými ořechy.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno