Ingredience: | |
brambora | 1 ks |
cibulka | 1 ks |
vařená čočka/v nálevu | 1 hrstka |
čerstvý rozmarýn | 1 špetka |
čerstvé oregáno | 1 špetka |
sušená rajčata | 1 hrstka |
paprika bílá | 1 ks |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
rukola | 1 hrstka |
Tento recept patří opět k těm rychlejším, snadným a krásně barevným. Doufám, že si pochutnáte, tak jako já.
Na pánvičce s trochou oleje začnu restovat větší bramboru na drobné kostky. Chvíli dusím přiklopené, aby brambora rychleji změkla. Poté kostky nahrnu ke straně a vytvořím na pánvičce místo na orestování cibulky.
Přidám čočku (ze slaného nálevu nebo již uvařenou), bylinky (rozmarýn, oregano), osolím. Dorestováno.
Nakonec přidám kousky sušených rajčat, jednu papriku pokrájenou na kostičky (ideálně „bílou“ slovenskou), případně dokořením.
Servíruji s listy rukoly. Pokud máte možnost, nezapomeňte na čerstvé bylinky.