Pažitka
Název:

Restované bramborové kostky s čočkou, čerstvou paprikou a sušenými rajčaty

bezlepkový recept


Restované bramborové kostky s čočkou, čerstvou paprikou a sušenými rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
brambora1 ks
cibulka1 ks
vařená čočka/v nálevu1 hrstka
čerstvý rozmarýn1 špetka
čerstvé oregáno1 špetka
sušená rajčata1 hrstka
paprika bílá1 ks
sůl1 špetka
pepř1 špetka
rukola1 hrstka
Postup přípravy:

Tento recept patří opět k těm rychlejším, snadným a krásně barevným. Doufám, že si pochutnáte, tak jako já.

Na pánvičce s trochou oleje začnu restovat větší bramboru na drobné kostky. Chvíli dusím přiklopené, aby brambora rychleji změkla. Poté kostky nahrnu ke straně a vytvořím na pánvičce místo na orestování cibulky.
Přidám čočku (ze slaného nálevu nebo již uvařenou), bylinky (rozmarýn, oregano), osolím. Dorestováno.
Nakonec přidám kousky sušených rajčat, jednu papriku pokrájenou na kostičky (ideálně „bílou“ slovenskou), případně dokořením.
Servíruji s listy rukoly. Pokud máte možnost, nezapomeňte na čerstvé bylinky. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Pavlína Hlavačková

    zavřít okno