Pažitka
Název:

Řezy s vaječným likérem


Řezy s vaječným likérem


Ingredience:
Piškot:
vejce5 ks
moučkový cukr3 lžíce
olej2 lžíce
horká voda2 - 3 lžíce
polohrubá mouka5 lžic
kakao2 lžíce
prášek do pečiva1/2 balíčku
marmeláda na potření
Krém:
mléko750 ml
vanilkový pudink (nejraději používám od Dr. Oetkera - je hustý)3 balíčky
vaječného koňaku200 ml
máslo250 g
moučkový cukr3 lžíce
Pařížská šlehačka:
rostlinná šlehačka Cremefine (na šlehání! existuje ještě na vaření)2 ks
cukr1 lžíce
kakao2 lžíce
Postup přípravy:

Přestaňme se trápit a pojďme do pořádnýho dezertu, který je tak trošičku kalorická bombička, ale chutná. Dietu budeme držet až zítra, co?

Žloutky vyšlehat s cukrem, přidat horkou vodu, olej, promíchat, lehce vmíchat ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko mouku, kakao a prášek do pečiva.
Piškot upečeme na normálním plechu (30x40cm). Po zchladnutí potřeme marmeládou (zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora).
Připravíme si krém: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký).

Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme krém doběla.

Krém naneseme na piškot, potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda šlehačky Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a dáte vychladnout a přes noc nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháte)
Ozdobíme dle fantazie…

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno