Pažitka
Název:

Ricottový koláč s ostružinami


Ricottový koláč s ostružinami


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka135 g
třtinový cukr100 g
rozpuštěné máslo70 g
prášek do pečiva1 lžička
sůl2 špetky
ricotta150 g
vanilkový extrakt pár kapek
Grand Marnier3 lžíce
ostružiny50 ks
třtinový cukr na obalení ostružin3 lžíce
vejce2 ks
Postup přípravy:

Díky ricottě, která je nedílnou součástí receptu, je koláč nádherně vláčný. Pokud vám zrovna na zahradě nerostou ostružiny, můžete je nahradit malinami, švestkami nebo borůvkami.

1. Vejce vyšlehejte s třtinovým cukrem do pěny. Lehce vmíchejte ricottu, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt, Grand Marnier, prosátou mouku s práškem do pečiva a sůl.

2. V misce si smícháme ostružiny s cukrem. 

3. Těsto vylijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy (průměr 20 cm) a zasypeme ostružinami.

4. Pečeme na 175 stupňů 50 - 55 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno