Pažitka
Název:

Rizoto s mrkví a špenátem

vegetariánský recept


Rizoto s mrkví a špenátem


Ingredience:
Ingredience:
směs jasmínové a červené rýže1 a 1/2 hrnku
vývarcca 3 hrnky
cibule1/2 ks
sladká paprika1 lžička
střední mrkev2 ks
listový špenát2 hrsti
kuřecí maso menší miska
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
parmazán k podávání
Postup přípravy:

Opět jeden rychlý, jednoduchý recept. Dnes to bylo vaření, co dům dal a o zužitkování zbylých věcí, ale i z mála se dá dobře uvařit. Dnešní oběd byl toho důkazem. Z vaření vývaru mi zbyla trocha kuřecího masa, kořenová zelenina je u nás vždy po ruce a trocha špenátu právě v kombinaci s mrkví dodala rizotu zase něco nového. S ohledem na zvolenou rýži se nejedná o klasické rizoto, ale díky jasmínové rýži a její vůni je to opravdu lahoda.

Na troše oleje si zesklovatíme najemno nasekanou cibulku. Přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev. Poté přisypeme rýži a krátce osmahneme (tak aby se jednotlivá zrníčka rýže obalila). Poté přisypeme červenou papriku a pořádně promícháme. Přidáme uvařené kuřecí maso (pokud chceme bez masa, nedáváme už nic). Vše přelijeme vývarem, mírně osolíme, opepříme a necháme vařit na středním plameni cca 15 minut. Pokud se vývar během vaření rychle odpařuje, tak postupně přiléváme. Jakmile je rizoto uvařené, tak horkou vodou spaříme listový špenát a vmícháme do rizota. Na závěr podáváme posypané parmazánem.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno