Pažitka
Název:

Rozmarýnový olivový olej


Rozmarýnový olivový olej


Ingredience:
Ingredience:
olivový olej Borges Extra Virgin250 ml
rozmarýn + 1 snítka do láhve3 větší snítky
Postup přípravy:

Hrozně ráda dávám svým kamarádům, známým nebo rodině jedlé dárky. Jedním z nich může být i tento bylinkový olivový olej.

1. Do rendlíku dáme olivový olej a snítky rozmarýnu. Zahříváme na nízký plamen, dokud olej nedosáhne zhruba 80 stupňů. Necháme v něm rozmarýn zhruba 5 minut rozvonět. Po pěti minutách olej stáhneme z plotny a necháme ho vychladnout. Po vychladnutí vyndáme rozmarýn z oleje.

2. Do vzduchotěsné láhve dáme snítky rozmarýnu (pozor, chce je nejdříve důkladně vysušit, b nám nezačaly v oleji plesnivět) a zalijeme je olivovým olejem

3. Láhev utěsníme a skladujeme na tmavém místě (spotřeba cca do 3 měsíců).

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno