Pažitka
Název:

Rybí prsty obalené v quinoe


Rybí prsty obalené v quinoe


Ingredience:
Ingredience:
treska450 g
hladká mouka100 g
sůl1 lžička
sušené koření (pažitka, petrželka, libeček)1 lžička
vejce2 ks
mléko2 lžíce
vařená tříbarevná quinoa300 g
Jogurtový dip:
bílý jogurt1/2 kelímku
okurka1/4 ks
nasekaná petrželka1 lžíce
Postup přípravy:

Rybu se do našeho jídelníčku snažím zařazovat minimálně jednou týdně. Aby nám však nezevšednila, je třeba si trochu pohrát s její úpravou. Dnes jsem zvolila jednoduchý, ale ve výsledku efektivní způsob, a to její obalení v quinoi. Hned tím ryba získala na zajímavosti a s chutí jsme se do ní pustili.

Troubu předehřejte na 180 °C. V misce smíchejte mouku, sůl a koření, v další prošlehejte vejce a mléko. Do třetí vsypte uvařenou quinou. Rybu nakrájejte na malé obdélníky (podobné jako rybí prsty) a obalujte v mouce, pak ve vajíčku a v quinoe. Rybí prsty dejte na plech, vyložený pečící folií a pečte cca 30 minut.

Mezitím si připravte dip. Do misky dejte bílý jogurt, přidejte najemno nasekanou petrželku a najemno nasekanou okurku, osolte. Rybí prsty podávejte s dipem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno