Pažitka
Název:

Rybízové sušenky


Rybízové sušenky


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka180 g
změklé máslo65 g
med4 lžíce
šťáva z cca 4 - 5 lžic rybízu dle chuti
prášek do pečiva1 lžička
Postup přípravy:

U nás se pořád marodí, takže na vaření jako takové to prostě není. Chtělo to něco pro rozveselení a tu u nás znamená dát se do pečení sušenek. Dnes jsem vybrala něco pro naši malou slečnu, a to rybízové sušenky. Díky rybízu to na konci opravdu trochu štípne, což má naše malá ráda.

V míse smíchejte mouku s máslem, medem. Přidejte prášku do pečiva a šťávu z vymačkaného rybízu (přes sítko). Propracujte hmotu na těsto, které zabalíte do potravinové folie a dáte minimálně na 30 minut do lednice odpočinout. Poté z těsta vyválejte placku tlustou cca 0,5 cm a pomocí vykrajovátek vykrajujte tvary. Sušenky dejte na plech s pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 6-8 minut až začnou sušenky mírně hnědnout.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno