Pažitka
Název:

Rychlá drožďová polévka s drožďovými knedlíčky


Rychlá drožďová polévka s drožďovými knedlíčky


Ingredience:
Ingredience:
střední cibule1/2 ks
mrkev1 ks
menší petržel1 ks
pórek40 - 50 g
česnek1 stroužek
drcený kmín1/2 lžičky
české ghíčko1 lžíce
droždí2 kostky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
bobkový list1 ks
nové koření2 kuličky
vodacca 1 l
Knedlíčky:
máslo1/2 lžíce
droždí3 kostky
česnek2 stroužky
vejce1 ks
hrubá mouka3 lžíce
strouhanka3 lžíce
majoránka1 lžička
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Jak syn, tak já, milujeme chuť droždí. Syn navíc miluje vše, co jen zavání knedlíčky a knedlíky. Protože je syn momentálně nemocný, chtěla jsem uvařit něco zdravého a chutného, kde je také hodně tekutin. Rozhodla jsem se tedy pro dvojitou drožďovou bombu - polévku plnou knedlíčků. Původně měla vyjít na 4 porce, tedy i na další den, ale už zmizela (smích).

Do rozpáleného hrnce dáme lžíci ghí a na něm zprudka zpěníme najemno nastrouhanou mrkev a petržel, po chvíli přidáme cibuli nakrájenou na drobno, vše necháme chvíli zaprahnout, přidáme nakrájený pórek, utřený česnek a kmín, opět necháme chvíli zarestovat, sůl, pepř, rozdrobíme droždí a necháme ho rozpustit, zalijeme vodou. Přidáme bobkový list a nové koření. Vaříme 5 - 10 minut.

Knedlíčky

Na másle necháme zarůžovět droždí. Jakmile začne houstnout, vypneme a necháme vychladnout. Poté přimícháme zbytek ingrediencí, až se vytvoří hustší těsto. Z něj pak vlhkýma rukama tvarujeme kuličky, které necháme provařit v polévce cca 2 minuty.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno