Pažitka
Název:

Rychlé jablečné řezy (hrk - hrk)


Rychlé jablečné řezy (hrk - hrk)


Ingredience:
Těsto:
vejce (žloutky + ušlehaný sníh)4 ks
cukr krupice150 g
polohrubá mouka200 g
prášek do pečiva1/2 balíčku
olej6 lžic
teplá voda6 lžic
kakao2 lžíce
Krém:
jablka - oloupaná, zbavená jadřinců a nakrájená na malé kousky400 g
máslo1 lžíce
citronová šťáva1 - 2 lžíce
skořice1/2 lžičky
vanilkový cukr1 balíček
skořicový cukr1 balíček
badyán1 ks
voda2 lžíce
cukr dle chuti
vanilkový pudink bez vaření1 balíček
ztužovač šlehačky1 balíček
smetana ke šlehání250 ml
zakysaná smetana200 g
Postup přípravy:

Hledala jsem včera na netu nějaké rychlé řezy s jednoduchým krémem a využitím jablek. Na několika webech jsem narazila na tento, na tzv. Jablečné hrk- hrk řezy, což jsou v podstatě řezy s třepacím krémem. Takže pokud bych měla uvést zdroj receptu, fakt nevím, který je ten původní. Mám ráda jednoduché, nepříliš pracné moučníky, tak jsem mu dala šanci. A dobře jsem udělala. Zkuste řezy taky, budete je mít hrk- hrk, raz dva.

Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, při stálém šlehání opatrně přiléváme olej a teplou vodu. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu nebo vyloženém pečícím papírem při 180°, přibližně 20 - 25 min.
Nakrájená jablka dáme do kastrůlku, podlijeme vodou, přidáme citronovou šťávu, vanilínový a skořicový cukr, badyán, máslo a dusíme, ale jen chvilku, aby se jablka nerozvařila. Dáme vychladit.
Do misky, kteá jde dobře uzavřít víkem dáme obě smetany, promícháme, vsypeme puding a ztužovač. Misku uzavřeme a třeseme, dokud se nevytvoří krém. Pak vmícháme vychladlá jablka.
Na upečené a vychlazené těsto natřeme krém a dáme vychladit. Můžeme posypat skořicí, kakaem nebo nastrouhanou čokoládou.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno