Pažitka
Název:

Rýže z květáku


Rýže z květáku


Ingredience:
Ingredience:
středně velký květák1 ks
sezamový olej2 lžičky
jarní cibulka nakrájená najemno1 ks
česnek2 stroužky
voda1 šálek
čerstvý koriandr dle chuti
Postup přípravy:

Květákovou rýži jsem jednou objevila v časopise, já si ji udělala podle svých chutí, které mám ráda. Doporučuji podávat s tandoori tofu, nebo kuřecím, a okurkovou rajtou. Všechny chutě pak do sebe krásně zapadají. 

Nejdříve si očistěte květák a rozdělte na menší růžičky a vložte do mixéru. Rozmixujte na malé kousky. 

Rozpalte si pánev s olejem a vložte česnek, cibulku a zpěňte do zlatova. Přidejte květák a míchejte. 

Přidejte vodu a míchejte, dokud se voda nevypaří. Dochuťte solí a pepřem dle chuti a promíchejte s čerstvým nasekaným koriandrem. Podávejte s okurkovou rajtou a tandoori tofu nebo tandoori kuřecí. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Lucie Bártová

    zavřít okno