Pažitka
Název:

Rýžový dezert s hruškou a švestkami

bez lepku, vajec, mléka, laktózy


Rýžový dezert s hruškou a švestkami


Ingredience:
Ingredience:
vařená kulatozrnná rýže Arborio100 g
švestky4 ks
hrušky2 ks
hruška na ozobení1 ks
Postup přípravy:

Jelikož nic nedělám náhodně a vždy musím přemýšlet dopředu, rozhodla jsem se uvařit o trošku víc rýže. Rýže Arborio má výhodu, že lze použít na sladko i na slano, a tak kromě využití v podobě přílohy, putovala i do sladkého dezertu.

Jednoduchá, rychlá svačinka, která se snad nikdy neomrzí. Je naší oblíbenou od 1 roka doposud, a to už je synovi 2,5 roku, prostě jsem ráda, že tyto dezerty má stále rád.

K uvařené rýži přidáme oloupané, vypeckované, pokrájené hrušky, omyté, vypeckované švestky. Vezmeme tyčový mixér a vše společně rozmixujeme. Naplníme do pohárků, ozdobíme hruškou, z které jsme vykrojili srdíčka. Pokud chceme změnu, stačí přidat trošku skořice, přírodního nebo Švestkového Šmakouna.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno