Pažitka
Název:

Rýžový dezert v srnčím hřbetu


Rýžový dezert v srnčím hřbetu


Ingredience:
mléko1 l
Zlatý klas1 balíček
krystalový cukr200 g
rýže200 g
vanilkový cukr1 balíček
kompot - meruňky, třešně, rybíz...prostě jakýkoliv (drobné ovoce může být čerstvé)350 g
Ingredience:
Postup přípravy:

Rýžové dezerty nejsou zas až tak rozšířené, přitom lze vždycky vykouzlit nějakou tu poobědovou lahůdku. V kombinaci s pudinkem je tento recept opravdu vláčný a určitě se po něm jen zapráší.

Z 1/2 l mleka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaříme hustý pudink. Vlijeme do formy na srnčí hřbet, který jsme vypláchli studenou vodou. Na puding položíme vypeckované třešně a a jiné ovoce...Ze zbylého mléka, rýže, cukru a vanilkového cukru uvaříme hustou kaši, kterou horkou navrstvíme na ovoce a jemně přitlačíme. Dáme do ledničky dokonale vychladnout, nejlépe je připravovat den dopředu. Potom "srnčí hřbet" vyklopíme, ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou, nebo přelijeme ovocnou šťávou.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno