Pažitka
Název:

Salát s kuřecím masem


Salát s kuřecím masem


Ingredience:
Na maso:
kuřecí prsa200 g
kvalitní sojová omáčka1 lžička
worcestrová omáčka1 lžička
koření Čarodějka2 lžičky
olivový olej2 lžíce
pomerančová šťáva2 lžíce
solamyl2 lžičky
Na salát a zálivku:
směs listových salátů (čekanka, ledový salát, rukola...)150 g
pomeranč kousek
tekutý med1 lžíce
pomerančová nebo citronová šťáva2 lžíce
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
olivový olej2 lžíce
Postup přípravy:

Saláty miluje asi každý, i když u našich protějšků většinou platí, čím víc "zelenýho", tím více masa. Jak to máte doma vy? Pro zklidnění hladového žaludku, který kouká hladovýma očima, můžete opéct třeba křupavou bagetku, jako přílohu.

Maso nakrájíme na větší kousky, přidáme ingredience na marinádu, řádně promícháme a necháme minim, hodinu odležet. Pak na trošce rozpáleného oleje restujeme z obou stran 7 minut. Podle potřeby dosolíme. 
Suroviny na zálivku prošleháme metličkou. Na talíř dáme salát, přelijeme zálivkou, přidáme maso a kousky pomeranče. Můžeme zakápnout balsamikovým krémem. Podáváme s rozpečenou bagetkou.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno