Pažitka
Název:

Salát s mandlemi a melasou z granátového jablka

vegetariánský recept


Salát s mandlemi a melasou z granátového jablka


Ingredience:
Ingredience:
různé listové saláty2 velké hrsti
zelené mandle5 ks
Zálivka:
olivový olej3 lžíce
čerstvá citronová šťáva3 lžíce
javorový sirup1 lžíce
melasa z granátového jablka1 lžíce
sůl špetka
Postup přípravy:

Zelené mandle jsou plody mandlovníku, které se před dozráním sklízí. Mají příjemně oříškovou vůni, měkkou, jedlou pecku a jemné chloupky na povrchu. Chuťově připomínají nezralé třešně.

Během března a dubna bývají součástí místních farmářských trhů. V těchto měsících jsou mandle nejchutnější. Křupavé a pevné na povrchu, měkké až rosolovité uvnitř. Často se konzumují lehce posypané solí jako chuťovka, finger food nebo malá svačina. Hodí se do zeleninových salátů, kde příjemně osvěží chutě. 

Saláty natrháme na kousky, mandle nakrájíme na tenké plátky. Salát přelijeme zálivkou, kterou vytvoříme smícháním všech surovin na zálivku, a lehce promícháme.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Aisha Khatib

    zavřít okno