Pažitka
Název:

Šípková marmeláda

bez cukru


Šípková marmeláda


Ingredience:
Ingredience:
šípky3 kg
agar dle potřeby
sůl špetka
rýžový sirup pro případně doslazení
Postup přípravy:

Marmošku používám jen tak na pečivo, na perník, do ovesné kaše - naprostá bomba! 

Šípky jsem si nejprve oprala a ořezala jejich špičky (řeknu Vám, byla to makačka). Poté jsem je dala vařit do měkka, po uvaření jsem je propasírovala přes síto. A znovu jsem dřeň se slitou vodou, osolenou špetkou soli, vařila. Po 15 minutách vaření jsem přidala Agar na zahuštění. Ještě horké jsem nalila do zavařovacích sklenic a nechala ztuhnout. (Sklenice doporučuji před naplněním opláchnout chvíli v teplé vodě - neprasknou!)
Marmeládu je možné dosladit rýžovým nebo agávovým sirupem.
Vytvořila jsem necelé 2l marmelády.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Hollmannová

    zavřít okno