Pažitka
Název:

Sirup z hroznového vína s jablky

dětská jídla


Sirup z hroznového vína s jablky


Ingredience:
Ingredience:
hroznové víno1 kg
jablka0,5 kg
citron2 ks
cukr krystal0,5 kg
voda0,5 l
Postup přípravy:

Známka,že se už blíží podzim je,že dozrávají hrozny a s tím každoroční problém co s nimi.K nápadu na sirup mě navedl starší syn,který prostě čistou vodu pít nebude.

Ovoce rozmixujeme nebo odšťavníme. Poté scedíme přes plátno. Přidáme vodu a cukr, vaříme cca 20 minut. Během varu sbíráme pěnu a občas promícháme.
Ihned plníme do sklenic a po vychladnutí uchováváme v chladu.
Já měla hrozny sladší, takže stačilo méně cukru, jinak bych asi dala celé kilo.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Katka Cvrkalová

    zavřít okno