Pažitka
Název:

Skořicová srdíčka cákaná čokoládou a zdobená mrazem sušenám ovocem


Skořicová srdíčka cákaná čokoládou a zdobená mrazem sušenám ovocem


Ingredience:
Ingredience (30 kousků):
celozrnná jemná špaldová mouka (nebo polohrubá pšeničná)175 g
moučkový cukr30 g
přepuštěné máslo (nebo normální)75 g
vejce1 ks
mletá skořice1 lžíce
Do druhé části těsta:
mleté kakaové boby (nebo kvalitní kakao bez cukru)1 lžička
Zdobení:
oblíbená marmeláda (pomerančová nebo meruňková)3 lžíce
rozpuštěná kvalitní čokoláda 80-90%50 g
mrazem sušené maliny1 lžíce
mrazem sušený pomeranč1 lžíce
Postup přípravy:

Někdo začíná péct cukrovíčko až ke konci listopadu. Já vymýšlím cukrovíčko a zdobení již od září. A tak jedno voňavé po skořici, čokoládě a ovoci vám teď prozradím. 

Ze všech surovin si vytvoříme krásně hladké těsto, které rozdělíme na 2 poloviny a do druhé ještě zapracujeme mleté kakaové boby a necháme 60 minut odpočinout v lednici. 

Mezi dvě fresh fólie vložte část těsta a vyválejte těsto na tloušťku 2 - 3 mm a vykrajujte požadované tvary.

Po naplnění celého plechu vložte plech do rozehřáté trouby na 150 stupňů a pečte 10 minut.

Cukrovíčko nechejte vychladnout na mřížce. Pak slepujte marmeládou vždy k sobě jedno světlé a jedno tmavé cukrovíčko. Po slepení cukrovíčko pocákejte rozpuštěnou čokoládou a posypte mrazem sušeným ovocem.

Podrobné info:
Počet porcí30 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno