Pažitka
Název:

Skořicové máslové sušenky


Skořicové máslové sušenky


Ingredience:
Ingredience:
změklé máslo220 g
cukr krystal150 g
hladká mouka320 g
sůl špetka
mletá skořice1 lžíce
kvalitní čokoláda na vaření (52%) dle potřeby
máslo1 lžíce
Postup přípravy:

Tyhle sušenky jsou jednoduchou variací na mé oblíbené máslové sušenky. Na povrchu křupavé, uvnitř měkké, s bohatou máslovou chutí. Tentokrát jsem ale využila recept, který obsahuje pouhé čtyři suroviny, a navíc přidala pořádnou porci voňavé skořice. Máslo, cukr, mouku a sůl jistě najde doma každý, takže když vás přepadne chuť na sladké, upečené je budete mít raz dva. Protože jsem sušenky chystala ještě před Vánocemi, vykrajovala jsem hvězdičky, ale sušenkám jistě budou slušet i kolečka, srdíčka či jakékoliv tvary vykrajovátek, které máte zrovna po ruce.

V mixéru šleháme změklé máslo s cukrem minimálně 3 minuty, až zesvětlá a nabude. Šlehací metlu vyměníme za K-metlu a vmícháme mouku, sůl a skořici. Řádně propracované těsto je měkké, jemné a nadýchané, nelepí se na prsty. Z těsta zformujeme kouli, zabalíme ji do potravinářské fólie a necháme nejméně hodinu vychladit v lednici. Těsto se pak bude lépe rozvalovat. 

Troubu předehřejeme na 180°C. Těsto si podsypeme moukou a vyválíme asi na 0,5 cm, během pečení sušenky trochu nabudou. Vykrájíme požadované tvary. Sušenky pečeme asi 8 - 10 minut, až okraje lehce zezlátnou. Ihned po vytažení je opatrně přendáme na mřížku vychladnout. 

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce, vmícháme máslo. Sušenky z poloviny máčíme v čokoládové polevě, necháme ztuhnout na mřížce.

Skladujeme nejlépe v uzavřené dóze, asi 5 - 7 dní.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Šišková

    zavřít okno