Pažitka
Název:

Skořicovo-mandlové hvězdičky


Skořicovo-mandlové hvězdičky


Ingredience:
Ingredience:
mandle300 g
moučkový cukr300 g
bílky3 ks
mletá skořice1 lžička
Postup přípravy:

Každoroční problém co z bílky při pečení vánočního cukroví, je tímto receptem aspoň z části vyřešen. Navíc jako bonus získáte nový druh cukroví, který je prudce jedlý a vypadá přímo sněhově vánočně.

Mandle nastrouhat najemno, bílky vyšlehat s cukrem do husté hmoty.
1/3 bílků oddělat stranou na polevu.
Zbytek vyšlehaných bílků smíchat s mandlemi a skořicí v "těsto".
To vyválíme na cca 0,5 cm silný plát- podsypaváme moučkovým cukrem.
Vykrajujeme hvězdičky, které potíráme zbytkem vyšlehaného bílku.
Sušíme v troubě při 120 °C asi 20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno