Pažitka
Název:

Skořicový koláč s kokosovo-mandlovou drobenkou


Skořicový koláč s kokosovo-mandlovou drobenkou


Ingredience:
Ingredience:
zralé rozmačkané banány3 ks
třtinový cukr1/2 hrnku
špaldová mouka1 a 1/2 hrnku
vejce1 ks
kokosový olej1/3 hrnku
prášek do pečiva bez fosfátů1/2 balíčku
mletá skořice2 lžičky
přírodní vanilkové aroma1 lžička
sůl špetka
Drobenka:
třtinový cukr4 lžíce
ovesné vločky1/2 hrnku
nasekané mandle1/2 hrnku
strouhaný kokos1/4 hrnku
špaldová mouka2 lžíce
skořice1 lžička
přepuštěné máslo4 lžíce
Postup přípravy:

Miluji vůni skořice. Vždy, když peču skořicový koláč, jeho vůně se line celou kuchyní. No a tenhle se obzvlášť povedl. Je krásně nadýchaný, jemný a křupavá kokosovo-mandlová drobenka Vás prostě dostane.

V míse smíchejte banány, cukr, vejce, olej a vanilkové aroma. Přidejte mouku, kypřící prášek, skořici a špetku soli. Připravené těsto vlijte do formy vymazané kokosovým olejem. V další misce smíchejte všechny přísady na drobenku kromě másla. Poté přidejte máslo a pomocí rukou ho zapracujte tak, aby se spojilo se všemi surovinami a vytvořilo křupavou drobenku. Tou pak posypte připravené těsto a trochu ji zatlačte do koláče, aby Vám z něho potom nepadala. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 45 minut. Po vytažení ho necháme vychladnout a můžeme podávat. 

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno