Pažitka
Název:

Skotská vejce


Skotská vejce


Ingredience:
Ingredience:
mleté vepřové maso z plece300 g
najemno nasekaná petrželová nať a pažitka2 hrsti
nastrouhaný muškátový oříšek špetka
sůl špetka
pepř špetka
dijonská hořčice2 lžičky
vejce (uvařená natvrdo)4 ks
Klasický trojobal:
hladká mouka dle potřeby
vejce2 ks
strouhanka dle potřeby
Na smažení:
řepkový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Nemáte nápady co připravit z mletého masa? Naplňte prostě vejci.

Mleté maso řádně propracujeme společně s kořením a bylinkami. Natvrdo uvařená vejce obalíme v hladké mouce. Masovou směs si rozdělíme na 4 stejné díly a v dlaních je splácneme na placičky, do kterých vložíme moukou obalené vejce. Utvoříme koule, obalíme v trojobalu, t.z. v hladké mouce, protáhneme rozšlehanými vejci a následně obalíme ve strouhance. Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje pozvolna smažíme cca 20 minut.

Podáme např. s bramborovou kaší.

Když vejce obalujeme masovou směsí, snažíme se o to, aby směs byla ve stejné vrstvě kolem vejce, a hodně utlačujeme. To se mně moc teda nepodařilo.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno