Ingredience: | |
mleté maso (vepřové a hovězí) | 600 g |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
česnek | dle chuti |
majoránka | dle chuti |
vejce | 4 ks |
hladká mouka | dle potřeby |
vejce | dle potřeby |
storuhanka | dle potřeby |
olej | dle potřeby |
Došly vám nápady co připravit z mletého masa? Zkuste do něj zabalit vařené vajíčko a oběd je na světě.
Maso s kořením a česnekem dobře promícháme, i bez vajíčka a strouhanky drží pohromadě.
Mezitím si vejce vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme 6 minu. Uvařené vejce hned zchladíme. Vychladlé opatrně oloupeme a obalíme masovou směsí. Pak obalíme v trojobalu a usmažíme. Správně udělané skotské vejce musí mít trochu řidší žloutek.