Pažitka
Název:

Škvarková pomazánka se smaženou cibulkou


Škvarková pomazánka se smaženou cibulkou


Ingredience:
Ingredience:
škvarky400 g
středně velká cibule3 ks
škvařené sádlo3 velké lžíce
jarní cibuka4 ks
čerstvá vejce2 ks
menší okurky3 ks
hořčice2 lžíce
majonéza3 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Škvarky, škvarky a zase škvarky. Tak by se dal shrnout tento recept na nejen domácí, ale i poctivou škvarkovou pomazánku. Jistě, receptů je na internetu hromada, a tak do té hromady přispěju i já.

1. Jako první si nakrájíme cibuli nadrobno. Pokud máme při ruce food proccesor, nebo jiný mixér, tak jej použijeme. Ušetří nám to čas a práci. V menším rendlíku na střední stupeň rozpustíme sádlo. Přidáme cibuli a smažíme do hněda (většinou to trvá tak 15 - 20 minut). Mezitím si uvaříme natvrdo 2 vejce. Do vroucí vody vložíme vajíčka a časovač si nařídíme na 9 minut.

2. Do mixéru nasypeme všechny škvarky a rozmixujeme, dokud nám nevznikne taková hrubší kaše. Jarní cibulku rozdělíme na dvě části. Tu bílou část přidáme ke škvarkám do mixéru a zelenou část nakrájíme na kolečka.

3. Usmaženou cibulku přendáme do jemného sítka a necháme okapat od přebytečného sádla.

4. Vejce a okurky nastrouháme nahrubo na struhadle.

5. V míse smícháme škvarky, smaženou cibulku, kolečka jarní cibulky, vejce, okurky, hořčici a majonézu. Dle chuti osolíme a opepříme.

A máme hotovo! Nejlepší pomazánka je druhý den odleželá, ale věřím tomu, že se tomu nedá odolat a člověk si ji namaže hned.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jarda Poustecký

    zavřít okno