Pažitka
Název:

Škvarkové pagáče z domácí pekárny


Škvarkové pagáče z domácí pekárny


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka250 g
polohrubá mouka250 g
mléko180 ml
vejce a ještě jedno na potření1 ks
rozpuštěné sádlo50 g
sůl1 lžička
cukr0,5 lžičky
mleté škvarky250 g
hrubozrnná sůl dle chuti
kmín dle chuti
droždí1 kostka (42 g)
Postup přípravy:

Díky domácí pekárně budete mít ulehčenou práci....

Do pekárny dáme napřed tekuté a pak sypké suroviny. Doprostřed rozdrobíme droždí a zapneme program Těsto. Necháme vymíchat i vykynout. Mezitím si pomeleme najemno škvarky.
Vykynuté těsto přendáme na vál a vyválíme, co to jde. Do dvou třetin těsta rozetřeme škvarkovou hmotu, přehrneme zbývajícím suchým těstem, pak zase tu část se škvarkami přehneme na tu druhou část. Pak přehrneme horní okraj ke středu, to samé uděláme se spodním okrajem, takže nám vlastně vznikne takový balíček. Tem pak zase opatrně rozválíme a skleničkou omoučenou v mouce vykrajujeme kolečka. Přendáme je na plech vystlaný pečícím papírem, pomašlujeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a kmínem. Pečeme cca 20 minut v troubě při teplotě 180 °C.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno