Pažitka
Název:

Sladko pálivé kuře s ananasem


Sladko pálivé kuře s ananasem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa400 g
zelená paprika1 ks
žlutá paprika1 ks
lahůdková cibule svazek
menší mrkev2 ks
česnek2 stroužky
zázvor kousek
chilli paprička dle chuti
olej trochu
cukr2 lžíce
ocet2 lžíce
kečup (nebo lžíce protlaku)1 dcl
kuřecí vývar2 dcl
kukuřičný nebo rýžový škrob2 lžičky
sojová omáčka2 lžíce
sladká chilli omáčka s ananasem4 lžíce
kompotovaný ananas370 g
sušené houby hrst
Postup přípravy:

Neustále dilema ve vařících skupinkách, co s kuřecím masem! Při tom se dá tolik experimentovat a je toliko receptů ala kuřecí. Jenže když nastane den D, prostě vás to nenapadne. Dneska jsem měla chuť na sladkopálivou chuť, tak třeba vás tento recept inspiruje.

Kuřecí maso nakrájíme na kousky a naložíme do směsi oleje, škrobu, česneku a sójovky. Zeleninu nakrájíme na kousky. Houby namočíme přes noc do studené vody, ráno vodu vyměníme. Odleželé maso opečeme na troše oleje, vyjmeme je, přidáme znovu olej a přidáváme jednotlivé suroviny od nejtvrdší (mrkev) po nejměkčí (papriky). Přidáme houby, které vymačkáme. Po pěti minutách vlijeme do směsi omáčku, kterou jsme si připravili smícháním sójové omáčky, protlaku, cukru a vývaru a octu. Provaříme, vrátíme zpátky maso, přidáme chilli omáčku, šťávu z ananasu, prohřejeme a podáváme nejlépe s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno