Pažitka
Název:

Slané avokádové lívance

vegetariánský recept


Slané avokádové lívance


Ingredience:
Ingredience:
zralé avokádo1 ks
rostlinné mléko (sojové, mandlové, rýžové)3/4 hrnku
vejce + na volská oka2 ks
pohanková mouka3 vrchovaté lžíce
kypřící prášek1/2 lžičky
sůl dle chuti
kokosový olej na smažení
Postup přípravy:

Sladké lívance znají všichni, ale zkoušeli jste si někdy připravit lívance na slano? Tento recept na mě napadl náhodou. Zrovna jsem v obchodě nakupovala zásobu zeleniny a přihodila jsem do košíku i avokádo. Většinou ho používám do smoothie, ale tentokrát jsem ho chtěla využít jinak. A protože se blížil víkend, lívancová snídaně byla jasnou volbou. A tak vznikly tyto dokonalé a vláčné avokádové lívance. Tip: pokud si chcete dopřát opravdu královskou snídani, doporučuji připravit si k nim volské oko nebo míchaná vejce.

Avokádo rozkrojíme a lžící ho vydlabeme do větší mísy. Přidáme 2 vejce, mléko, sůl a vše rozmixujeme dohladka. K rozmixované směsi postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem a metličkou vypracujeme hladké těsto na lívance. Lívance smažíme dozlatova na pánvi, kterou jsme si předem lehce vymazali kokosovým olejem. K lívancům podáváme volské oko nebo míchaná vejce.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno