Pažitka
Název:

Slaný koláč "La Grande"


Slaný koláč "La Grande"


Ingredience:
Korpus:
velké uvařené brambory6 ks (560g)
bezlepková mouka Nominal1 hrnek (190g)
malé vejce1 ks
růžová himalájská sůl špetka
olej dle potřeby
Náplň:
sušená šunka125 g
mražený listový špenát150 g
strouhaná mozzarella100 g
smetana ke šlehání250 ml
malá vejce3 ks
růžová sůl dle potřeby
Postup přípravy:

Ptáte se, proč La Grande? Povím vám to.

Jednu dobu (vlastně dvě, a to u obou těhotenství) jsem hodně ujížděla na pizze, která se jmenovala právě takto, a protože jsem se už delší dobu chystala na nějaký slaný kláč ať nemám blog plný sladkých receptů, padl nápad inspirovat se touto mou "srdeční záležitostí". Nechtěla jsem se ale spokojit s klasickým těstem na pizzu či quiche, a tak vznikla bezlepková varianta, s jejímž výsledkem jsem nesmírně spokojená.

Uvařené brambory nastrouháme najemno.

Smícháme je s moukou, solí a vejcem a vypracujeme těsto, které rukama natlačíme do vymazané či pečícím papírem vystlané koláčové  formy (já mám průměr 29 cm).

Můžeme si pomoci tak, že si ruce namažeme trochou oleje, těsto nebude tolik lepit.

Dno propícháme vidličkou a pečeme při 180 stupních 15 minut.

Na poloupečený korpus rozprostřeme rozmražený špenát, přidáme šunku na kostičky, zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci a celý povrch posypeme sýrem. 

Zapékáme ještě dalších 25 minut.

Před krájením necháme zchladnout.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno