Pažitka
Název:

Slaný koláč s pórkem, rajčaty a ricottou

vegetariánský recept


Slaný koláč s pórkem, rajčaty a ricottou


Ingredience:
Ingredience:
listové těsto1 balení (cca 300g)
pórek - nakrájený na nudličky1 ks
cherry rajčátka, nakrájená na polovinycca 15 ks
dobromysl - nakrájená nahrubo velký svazek
mangold - nakrájený na nudličky hrst
ricotta1 kelímek (250g)
vejce1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
libovolný tvrdý sýr50 g
Postup přípravy:

Rychlá varianta večeře. Obzvlášť, pokud se doplní ještě nějakým dobrým salátem.

Listové těsto rozválíme do tvaru obdélníku, jeho strany vždy přeložíme směrem dovnitř a tak vytvoříme asi 2 cm okraje. Dno koláče propícháme vidličkou a dáme péci do předehřáté trouby na cca 20 minut. Smícháme ricottu, vejce, sůl a pepř spolu s dobromyslí. Pórek s mangoldem na oleji orestujeme. 

Na předpečený koláč naneseme ricottovou směs, poté pórek s mangoldem, na něj rajčata, zasypeme sýrem. Vrátíme zpět do trouby a dopečeme dozlatova - cca 15 minut.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Nikola Zvonařová

    zavřít okno