Pažitka
Název:

Šlehačková bublanina s rybízem


Šlehačková bublanina s rybízem


Ingredience:
Ingredience:
cukr krystal150 g
vejce3 ks
polohrubá mouka250 g
kypřící prášek do pečiva1 sáček
sůl špetka
smetana ke šlehání1 kelímek (200g)
červený rybíz dle potřeby
Postup přípravy:

Ráno jsem na zahrádce otrhala zralý rybíz, v poledne upekla bublaninu a večer už zbylo na talíři jen pár kousků tak akorát na snídani. No, vlastně to úplně takhle nebylo, všichni, kdo mě znají, by se asi dost nasmáli představě, jak ráno čile vstávám a běžím na zahrádku trhat rybíz...  Je ale pravda, že jsem ho natrhala vlastnoručně. A taky že tahle bublanina je fakt rychlovka a moc dobrá. Takové recepty mám ráda - když je rychle upečeno a ještě rychleji vám to upečené mizí přímo pod rukama.

Vejce vyšleháme s cukrem, až zesvětlají a nabudou. Přisypeme mouku, kypřící prášek a sůl a opět prošleháme. Nakonec přilijeme smetanu a vymícháme (klidně v robotu) hladké těsto. 

Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáček nebo menší plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme do něj těsto, rozetřeme ho po dně a povrch uhladíme stěrkou. Rovnoměrně ho posypeme rybízem (můžeme ho do těsta lehce zatlačit dlaní). Pečeme dozlatova, asi 20 minut - záleží na velikosti formy / výšce těsta.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Šišková

    zavřít okno