Pažitka
Název:

Slepované perníčky


Slepované perníčky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka320 g
moučkový cukr120 g
kvalitní kakao25 g
jedlá soda10 g
perníkové koření2 lžičky
rozpuštěné máslo25 g
med55 g
vejce + 1 vejce na potření2 ks
švestková povidla Hamé dle potřeby
Postup přípravy:

Perníčky jsou u mě stálice na každé Vánoce. Pečení s nimi vždy začínám, takže první týden v prosinci u nás vždy krásně provoní celý byt. Letos tomu doufám nebude jinak. 

1. Mouku, cukr, kakao a jedlou sodu si prosejeme do mísy. Přidáme perníkové koření, máslo s rozpuštěným medem a vejce. Zpracujeme v hladké těsto, které necháme minimálně 24 hodin v lednici odpočinout. 

2. Z těsta vyválíme cca 2 mm tenký plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary. Perníčky pokládáme na pečící papír a potíráme rozšlehaným vejcem. Pečeme cca 10 minut na 180 stupňů. 

3. Po vychladnutí perníčky slepujeme švestkovými povidly. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno