Pažitka
Název:

Smažené kalamáry s chilli a vločkovou solí


Smažené kalamáry s chilli a vločkovou solí


Ingredience:
Ingredience:
kalamáry (tuba)300 g
kukuřičná mouka2 lžíce
semolinová mouka2 lžíce
sůl1 lžíce
mletá paprika1 lžička
olej na smažení
chilli paprička na ozdobu1 ks
jarní cibulka na ozdobu1 ks
vločková sůl na ozdobu
Postup přípravy:

Skvělý a rychlý recept, ke kterému mne inspiroval můj oblíbený foodblogger Donal Skehan.

Tuby si důkladně propláchneme a nakrájíme na tenká kolečka (zhruba 1 cm vysoká). V míse smícháme kukuřičnou mouku, semolinovou mouku, sůl a papriku. Kalamáry v této směsi postupně obalujeme. Mezitím si ale už rozpálíme na plotně olej na smažení. Smažte raději v menším hrnci, ale dejte větší množství oleje, aby se kalamáry prosmažily důkladně ze všech stran najednou. Dobu smažení nelze určit přesně, smažíme dozlatova, trvá to přibližně 2-3 minuty. Kalamáry pokládáme na papírovou utěrku, aby jsme z nich dostali přebytečný olej.

Na ozdobu si nakrájíme chilli papričku a jarní cibulku (najemno a našikmo). Kalamáry servírujeme například na břidlicovém prkénku a posypeme nakrájenou chilli papričkou a jarní cibulkou. Nakonec ještě posypeme vločkovou solí.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno