Ingredience: | |
kalamáry (tuba) | 300 g |
kukuřičná mouka | 2 lžíce |
semolinová mouka | 2 lžíce |
sůl | 1 lžíce |
mletá paprika | 1 lžička |
olej | na smažení |
chilli paprička na ozdobu | 1 ks |
jarní cibulka na ozdobu | 1 ks |
vločková sůl | na ozdobu |
Skvělý a rychlý recept, ke kterému mne inspiroval můj oblíbený foodblogger Donal Skehan.
Tuby si důkladně propláchneme a nakrájíme na tenká kolečka (zhruba 1 cm vysoká). V míse smícháme kukuřičnou mouku, semolinovou mouku, sůl a papriku. Kalamáry v této směsi postupně obalujeme. Mezitím si ale už rozpálíme na plotně olej na smažení. Smažte raději v menším hrnci, ale dejte větší množství oleje, aby se kalamáry prosmažily důkladně ze všech stran najednou. Dobu smažení nelze určit přesně, smažíme dozlatova, trvá to přibližně 2-3 minuty. Kalamáry pokládáme na papírovou utěrku, aby jsme z nich dostali přebytečný olej.
Na ozdobu si nakrájíme chilli papričku a jarní cibulku (najemno a našikmo). Kalamáry servírujeme například na břidlicovém prkénku a posypeme nakrájenou chilli papričkou a jarní cibulkou. Nakonec ještě posypeme vločkovou solí.
Podrobné info: