Pažitka
Název:

Smetanová pomazánka s tofu a lahůdkovým droždím


Smetanová pomazánka s tofu a lahůdkovým droždím


Ingredience:
Ingredience:
lučina (smetanový sýr)250 g
přírodní tofu100 g
bílý jogurt2 lžíce
jarní cibulka1 ks
menší mrkev1 ks
lahůdkové droždí2 lžíce
mořská hrubozrnná sůl (namletá) dle chuti
čtyřbarevný pepř (namletý) dle chuti
řeřicha hrst
pečivo k podávání
Postup přípravy:

Pomazánky jsou vděčným jídlem. Hodí se jak na snídani, svačinu tak i večeři. Máme doma tak zvané stálice mezi pomazánkami, ale občas se snažím přijít s něčím novým. Tato pomazánka má prostě něco do sebe a určitě stojí za vyzkoušení. Díky této pomazánce můžete vytvořit i zajímavé jednohubky.

Pomazánku si připravíme, když ve větší misce smícháme najemno nastrouhané tofu, lučinu a bílý jogurt, prošleháme. Poté přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku (bílou část), najemno nastrouhanou mrkev, lahůdkové droždí, sůl a pepř. Všechny ingredience promícháme, aby se vše spojilo. Pomazánku pak namažeme na oblíbené pečivo a ozdobíme řeřichou, případně plátky mrkve.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno