Ingredience: | |
kuřecí stehenní řízky | 2 ks |
mrkev | 1 ks |
kokosové mléko | 400 ml |
rozpuštěný kokosový olej | 1 lžíce |
bílý sezam | 1 lžíce |
černý sezam | 1 lžíce |
naložené mungo klíčky | 3 lžíce |
zelená kari pasta | 2 lžičky |
sušený koriandr | 2 lžičky |
sušená citronová tráva | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
V Lidlu mají asijský týden, tak proč si nezopakovat výzvu. Aspoň pro tu chuť a vůni exotiky.
Maso nakrájíme na kousky a marinujeme ve směsi kokosového oleje, 1 lžičky kari pasty, 1 lžičky koriandru a citronové trávy asi 2 hodiny. Rozpálíme wok pánev a maso opečeme, přidáme mrkev nakrájenou na proužky a podlijeme kokosovým mlékem. Dusíme, dokud se omáčka nezredukuje, asi 20min. Přidáme 1 lžičku pasty, 1 lžičku koriandru, sůl, promícháme, vložíme klíčky, posypeme sezamem a už jen lehce prohřejeme. Podáváme se soba nudlemi.
Podrobné info: