Pažitka
Název:

Soba nudle s kuřecím masem, mungo klíčky a kari pastou


Soba nudle s kuřecím masem, mungo klíčky a kari pastou


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehenní řízky2 ks
mrkev1 ks
kokosové mléko400 ml
rozpuštěný kokosový olej1 lžíce
bílý sezam1 lžíce
černý sezam1 lžíce
naložené mungo klíčky3 lžíce
zelená kari pasta2 lžičky
sušený koriandr2 lžičky
sušená citronová tráva1 lžička
sůl dle chuti
Postup přípravy:

V Lidlu mají asijský týden, tak proč si nezopakovat výzvu. Aspoň pro tu chuť a vůni exotiky.

Maso nakrájíme na kousky a marinujeme ve směsi kokosového oleje, 1 lžičky kari pasty, 1 lžičky koriandru a citronové trávy asi 2 hodiny. Rozpálíme wok pánev a maso opečeme, přidáme mrkev nakrájenou na proužky a podlijeme kokosovým mlékem. Dusíme, dokud se omáčka nezredukuje, asi 20min. Přidáme 1 lžičku pasty, 1 lžičku koriandru, sůl, promícháme, vložíme klíčky, posypeme sezamem a už jen lehce prohřejeme. Podáváme se soba nudlemi.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno