Pažitka
Název:

Souvlaki


Souvlaki


Ingredience:
Ingredience:
vepřová panenka600 g
olivový olej100 ml
červené víno100 ml
sušené oregano2 lžičky
kůra a šťáva z citronů2 ks
utřený česnek2 stroužky
pepřové koření špetka
sůl špetka
dílky citronu k podávání
Postup přípravy:

Je čas grilování, tak neváhejte a vyzkoušejte řecký pokrm Souvlaki.

Maso dejte do velké mísy a promíchejte ho s olejem, vínem, oreganem, kůrou i šťávou z citronů, česnekem i pepřem. Nesolte! Maso musí být důkladně obalené, nejlépe ponořené v marinádě. Dejte minimálně na dvě hodiny chladit, nejlépe však přes noc.

Připravte si grilovací špejle (kovové nebo dřevěné, ponořené do vody) a napíchejte na ně maso. Rozpalte gril, maso ze všech stran osolte a grilujte 10 až 12 minut. Otáčejte. Podávejte s tzatziki, citronovými dílky, případně česnekovým chlebem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno