Pažitka
Název:

Špagety se špenátovým pestem, cizrnou a kešu


Špagety se špenátovým pestem, cizrnou a kešu


Ingredience:
Ingredience:
špagety ze semolinové mouky dle potřeby
nastrouhaný sýr Gran Moravia hrst
slunečnicová semínka hrst
čerstvé špenátové listy hrst
česnek1 stroužek
olivový olej trochu
uvařená cizrna dle potřeby
kešu dle chuti
hrubozrnná mořská sůl dle chuti
Postup přípravy:

Těstoviny jsou úžasné v tom, že si je můžete připravit na milion různých způsobů a pokaždé budou chutnat jinak. Dnes jsem připravila špagety se špenátovým pestem, cizrnou a kešu. Díky špenátovému pestu budou těstoviny krásně barevné a veselé.

Do mixéru vhodíme špenátové listy, slunečnicová semínka, česnek a nastrouhaný sýr. Pomalu mixujeme a přiléváme olivový olej, dokud nám nevznikne hladké pesto. Hotové pesto ochutíme solí a smícháme ho s uvařenými špagetami. Nakonec do těstovin vmícháme hrst uvařené cizrny a kešu oříšky. Před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem Gran Moravia, ozdobíme lístkem špenátu a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno