Pažitka
Název:

Špagety v tomatové omáčce s cizrnou a květákem

vegetariánský recept


Špagety v tomatové omáčce s cizrnou a květákem


Ingredience:
Ingredience:
olej1 lžíce
cibule nakrájená najemno1 ks
cukr dle chuti
rajčatové pyré500 ml
rajče1 ks
květák2 růžičky
vařená cizrna4 lžíce
koření boloňka de chuti
sůl dle chuti
česnek dle chuti
provensálské koření1/2 lžičky
sýr na ozdobu
petrželka na ozdobu
Postup přípravy:

Já bych tohoto jídla mohla sníst kýbl. Muž řekl, že to bylo ucházející a mlaďošce to také moc chutnalo.

Nejprve si dáme vařit špagety. Na oleji orestujeme cibulku, když je cibulka do hněda, přidáme asi jednu lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Přilijeme pyré. Přidáme květák a cizrnu nasekané na jemno, aby nebylo možné je poznat a pokrájené rajče. (Používám elektrický sekáček) Ochutíme kořením a solí. Provaříme do měkka. Ke konci varu prolisujeme česnek. Nakonec smícháme omáčku s těstovinami. Servíujeme posypané oblíbeným sýrem a nadrobno nasekanou petrželkou.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno