Pažitka
Název:

Špaldová bublanina s medem a višněmi pro děti od 1 roku


Špaldová bublanina s medem a višněmi pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
vejce3 ks
med110 g
acidofilní mléko nebo kefír150 ml
olej100 ml
hladká špaldová mouka (celozrnná)200 g
kypřící prášek do pečiva1/2 balíčku (6 g)
višně nebo libovolné ovoce dle potřeby
Postup přípravy:

Léto se blíží a s ním i vidina nového, čerstvého a zralého ovoce. Moje hospodyňkovské smýšlení mě tedy poňouká, že je potřeba uvolnit místo v mrazáku na nové dobroty. Sahám proto do jeho útrob a vytáhnu…višně! 

Z vejce oddělte žloutky a bílky. Ty vyšlehejte v pěnu a odložte stranou. Pokračujte šleháním žloutků, ke kterým můžete přidat i med a postupně acidofilní mléko a olej. Poté ještě půl balíčku prášku do pečiva a závěrem hladkou špaldovou mouku. Nakonec opatrně vmíchejte i připravený sníh z bílků. Nalijte do vymazaného nebo pečícím papírem vyloženého menšího plechu (můj má rozměr 22x38cm), přidejte ovoce a pečte na cca 180°C asi půl hodinky, dokud nebude bublanina klasicky do zlatova. 

P.S.: Jistě jste si všimli, že v koláči není žádný cukr a je slazený medem. Pokud se ale rozhodnete použít kyselejší ovoce, jako jsou například tyto moje višně, doporučuji trošku je cukrem shora přecejen posypat, pokud kyselou chuť vyloženě nepreferujete. 

Dětská specifika

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno