Pažitka
Název:

Špaldové perníčky


Špaldové perníčky


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka na křehké pečivo250 g
máslo50 g
vejce1 ks
med3 lžíce
mléko2 lžíce
vinný kámen1 balíček
kůra z bio citronu1 lžička
koření do perníku1 lžíce
Postup přípravy:

Letos poprvé peču sama a dalo by se říct, že si to i užívám a hledám nové (zdravější varianty) klasiky. Mezi takovou zdravější variantu můžeme zařadit i tyto perníčky.

Všechny suroviny smícháme a hněteme tak dlouho, dokud nezískáme tvárné těsto. Chce to trpělivost a teplo dlaní, ale výsledek stojí za to. Těsto necháme přes noc odpočnout v lednici a pak už klasika - těsto vyválíme a za pomoci vykrajovátek získáváme požadované tvary, které skládáme na pečící papír na plechu. Perníčky pečeme na 160 stupňů asi 10 min. Po prvním ochutnání nejsou úplně to nejlepší, co jste ochutnali, ale dejte jim čas se nechat rozležet.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Veronika Davidová

    zavřít okno