Pažitka
Název:

Špaldové sušenky s žitnou moukou, jablečného a švestkového pyré, skořice

bez BKM, vajec a přidaného cukru


Špaldové sušenky s žitnou moukou, jablečného a švestkového pyré, skořice


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka T 630230 g
žitná mouka50 g
jablečné pyré160 g
švestkové pyré50 g
Alsan Bio50 g
České Ghíčko50 g
skořice na špičku lžičky
špaldová mouka T 630 na podsypání
Postup přípravy:

Maminko válet sušenky, to byla první slova našeho syna po probuzení. Já měla sotva otevřené oči, ale on si to razil přímo do kuchyně a začal vyndávat potřebné náčiní, co se dalo dělat, maminka šla zadělat těsto a šlo se na to. Tentokrát z vykrajovátek vyhrál hrošík.

Připravíme si pracovní podložku či mísu, záleží, kde se nám pracuje lépe. Prosejeme mouky a postupně přidáváme ovocné pyré, Alsan, Ghí, na špičku lžičky skořice. 
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme odležet alespoň 1 hodinu v lednici. Následně vyválíme a vykrojíme požadované tvary, mně se osvědčila výška těsta minimálně 0,5 cm, vykrojené těsto klademe na plech s pečícím papírem, pečeme na 180°C přibližně 20-30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí30 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno