Pažitka
Název:

Špaldovo-pohankové perníčky


Špaldovo-pohankové perníčky


Ingredience:
Ingredience:
med150 g
třtinový cukr50 g
vejce2 ks
povolené máslo80 g
špaldová mouka400 g
pohanková mouka100 g
prášek do perníku2 lžičky
koření medový perník2 lžičky
Postup přípravy:

Velikonoce, stejně tak jiné svátky se pro mě díky dětem poněkud změnily a řekla bych k lepšímu. Ráda teď připravuji jídlo s daným svátkem spojené a zkoušíme různé tradice a zvyky. Perníčky jako výslužka pro koledníky se u nás v rodině dělaly, co pamatuji a proto jsem se rozhodla je letos udělat i pro ty, co přijdou na koledu k nám.

Med, cukr a vejce vyšleháme šlehačem do pěny cca 5 minut. V druhé míse smícháme mouky, prášek do perníku a koření medový perník a přidáme do medové směsi. Nakonec vmícháme povolené máslo. Z těsta uděláme bochánek, který minimálně na dvě hodiny uložíme do lednice. Před přípravou těsto propracujeme a rozválíme na cca 1 cm, vykrajujeme tvary. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 6 minut. 
Skladujeme v nádobě s víkem a pro změknuté přidáme polovinu jablka.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno