Pažitka
Název:

Špenátová polévka s řapíkatým celerem a parmazánovými chipsy


Špenátová polévka s řapíkatým celerem a parmazánovými chipsy


Ingredience:
Ingredience:
mražený špenát200 g
celer4 řapíky
mrkev1 ks
menší cuketa1/2 ks
červená cibule1 ks
česnek2 stroužky
polévkové koření bez glutamátu1 lžička
smetana ke šlehání na zjemnění
muškátový oříšek špetka
sůl dle chuti
strouhaný parmazán50 g
Postup přípravy:

U nás jsou krémové mixované polévky prostě nejoblíbenější. Schováte do nich, co potřebujete, zděláte zbytky zeleniny a ještě si pochutnáte. A to se vyplatí.

Na másle necháme zesklovatět cibulku a mezitím si připravíme další zeleninu. Mrkev a cuketu nastrouháme nahrubo, řapíky celeru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Společně zarestujeme, přidáme povolený špenát, česnek a zalijeme asi jedním litrem vody. Přidáme lžičku polévkové koření (používám Nesoldíka - bez soli a glutamátu) a špetku muškátového oříšku. Vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec rozmixujeme dohladka a přidáme podle chuti sůl a smetanu na zjemnění. Parmazánové chipsy uděláme ze strouhaného parmazánu, který nasypeme do vykrajovátek na cukroví a dáme do trouby na pečící papír. Stačí tak 2-3 minutky, je to hned. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno