Pažitka
Název:

Špenátové cupcakes s česnekem


Špenátové cupcakes s česnekem


Ingredience:
Ingredience na těsto:
mražený sekaný špenát150 g
mléko1,5 dcl
vejce2 ks
slunečnicový olej0,5 dcl
česnek1 stroužek
slanina4 plátky
hladká mouka200 g
prášek do pečiva1 lžíce
sůl1 špetka
pepř1 špetka
Na krém:
smetanový sýr (cream cheese)1 vanička
rocotta100 g
česnek1 stroužek
sůl1 špetka
pepř mletý1 špetka
Na ozdobu:
slanina2 plátky
Postup přípravy:

Co se stane, když rádi pečete a Vaše drahá polovička sladké třeba tak úplně nemusí? V mém případě se sem tam snažím vymyslet něco, co by udělalo radost nám oběma. Nedávno jsem zkoušela nivové cupcakes s jarní cibulkou a po jejich úspěchu jsem dne napekla špenátové cupcaky s česnekem, slaninkou a krémem z čerstvého sýru. No a co je jejich výhoda? Můžete je naprosto v pohodě servírovat k večeři nebo ke sváče a všem budou moooc chutnat!

Necháme rozmrznout špenát tak, aby měl pokojovou teplotu. Pokud to bude možné, slijeme přebytečnou vodu.
 
Předehřejeme si troubu na 170 stupňů.
 
V hluboké míse smícháme špenát, mléko, vajíčka a olej. Pak postupně přimícháme mouku a kypřící prášek. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou slaninku a prolisovaný česnek. Dochutíme solí a pepřem. Plníme do košíčků na cupcaky a pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout a připravíme si krém.
 
Ručním šlehačem vyšleháme cream cheese s ricottou a dochutíme česnekem, solí a pepřem. Na vychlazení dortíky krém nanášíme pomocí cukrářského sáčku. Na ozdobu si vypražíme na pánvi 2 plátky slaninky, kterou necháme vychladnout a posekáme ji na kostičky a cupcakes s ní posypeme.
Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Chlumáková

    zavřít okno